2020. június 07., vasárnap, Róbert

Szebb lett a Mézeskalács óvoda is

Kispest
2017. szeptember 14. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Bár maradtak még apróbb munkálatok, de a nyári szünet után, szeptember 4-én már a megszépült Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda a Kelet utcai tagintézménybe térhettek vissza a kertvárosi óvodások – tudtuk meg Vilonya Ágnes óvodavezetőtől.

A több mint negyvenéves óvodaépületre ugyancsak ráfért a felújítás, így a nyári időszakban csaknem 15 millió forintot költött az intézmény felújítására az önkormányzat – mondta Gajda Péter polgármester, aki Dódity Gabriella önkormányzati képviselővel és Kránitz Krisztiánnal, a Vaműsz igazgatójával képletesen is, de átadta az intézményt a gyerekeknek és az ott dolgozóknak. Mint a polgármester kérdésünkre elmondta, ezzel nem ért véget az intézmények felújítása a kerületben, hiszen a kormány hozzájárult ahhoz, hogy Kispest 1,5 milliárd fejlesztési hitelt vegyen föl, amely lehetővé teszi majd, hogy az önkormányzati intézményekben, óvodákban, bölcsődékben ne maradjanak el a legfontosabb felújítások, fejlesztések, így évente 500-500 millió forintot költhet majd a kerület erre – tette hozzá a polgármester.

Kránitz Krisztián gyors leltárt készített az elvégett munkákról: csak az elektromos-hálózat teljes felújításra, a világítás korszerűsítésére (95 Led-sugárzó 10 millió forintot költöttek, míg

a folyosókon, a közlekedőben, a bejáratoknál a járólapok és a burkolat alatt lévő szennyvízvezeték cseréje közel kétmilliót. Ezen kívül az épület festése, az ajtók, ablakok mázolása újabb 3 millió forintba került.

A tervezett átadáshoz képest egy hetet csúszott ugyan az intézmény „visszafoglalása”, és még úgy is maradtak apróbb befejeznivalók, de a szülők nagyon megértőek voltak a felújítás ideje alatt – mondta Vilonya Ágnes óvodavezető.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.