2024. június 20., csütörtök, Rafael

Skorpiótelepet foglaltak le Kispesten

Kispest
2011. június 08. szerda

 

Egy 10 emeletes lakótelepi ház tárolójában tart kereskedelmi mennyiségű veszélyes skorpiót és madárpókot egy férfi. Erről kaptak bejelentést a Kispesti Önkormányzat munkatársai, akik a megadott ház alagsorában valóban megtalálták az egzotikus mini állatkertet. Mivel egy kispesti rendelet tiltja a veszélyes állatok tartását, ezért az ízeltlábúakat azonnal az Állatkertbe szállíttatta az önkormányzat.

A Kispesti Magazin információi szerint a fiatal férfi több tucat veszélyes állatot tartott egy kispesti lakótelepen bérelt tárolóban.  Miután erről az Önkormányzat tudomást szerzett, azonnal helyszíni ellenőrzést tartottak, ennek során összesen 73 veszélyes méreggel rendelkező skorpiót, valamint 56 madárpókot találtak.

A profi körülmények között tartott skorpiókat a hatóság az Állatkertbe szállíttatta, mivel egy rendelet szerint Kispest területén nem élhetnek veszélyesnek minősített  állatok. A skorpió márpedig ebbe a kategóriába tartozik. A madárpókok elköltöztetéséről a tulajdonosnak kell gondoskodnia a következő egy hétben. Ugyan a férfi azt állította, hogy csak magáncélból, hobbiként tartotta az állatokat, ellene eljárás indult.

A Kispesti Önkormányzattól kapott információk szerint korábban több esetben kellett már eljárniuk engedély nélkül tartott állatok miatt. Lefoglaltak már óriáskígyót, mosómedvét, de farkasokat is.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.