2020. június 07., vasárnap, Róbert

Fél évszázada jóban, rosszban

Kispest
2017. szeptember 21. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

14. alkalommal köszöntötték azokat a kispesti házaspárokat, akik már 50 éve, vagy még annál is régebben kötöttek házasságot. A Vass iskola kisdiákjai műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

A városházi ünnepségen Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György alpolgármester és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos emléklappal és az önkormányzat ajándékcsomagjával gratulált az idős házaspároknak, idén 46-nak, köztük annak a két párnak, akik 70 éve mondták ki a boldogító igent.

Több mint tízéves hagyomány Kispesten, hogy köszöntjük az 50 éve vagy még régebb óta békességben, szeretetben együtt élő házaspárokat – mondta köszöntőjében Kispest polgármestere, kiemelve, hogy idén rekordszámú pár jelentkezett az ünnepségre. Gajda Péter hangsúlyozta, fontos, hogy az idős emberek érezzék a kerület törődését, hiszen példaképül állíthatók a fiatalok és a párkapcsolati problémákkal küszködők elé. Vinczek György Tatiosztól idézett: „A szeretet több, mint egy érzés, így többet kell tartalmaznia egy érzésnél: magát az embert.”

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.