2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Lakásokat kap a CSÁO

Kispest
2017. szeptember 27. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Három összkomfortos lakással gyarapodik a Nagysándor József utcai Családok Átmeneti Otthona (CSÁO). A három, egyszobás összkomfortos lakásra 2018-ig 38 millió forintot költ majd az önkormányzat.

A Nagysándor József utcai CSÁO kialakításának második szakaszához érkeztünk a nyár végére. 2015-ben az utcafronton lévő épületben közösségi helyiséget, irodát és egy lakrészt építettünk ki, most az udvari épületek felújítása került sorra: 38 millió forintos önkormányzati beruházás eredményeként várhatóan 2018-ban további három, egyszobás összkomfortos lakással tudunk segíteni a nehéz helyzetbe került gyermekes kispesti családokon – mondta el Gajda Péter polgármester.

Kránitz Krisztiántól, a felújítást végző Vaműsz igazgatójától megtudtuk: a nyár végén indult beruházás, amely magában foglalja a teljesen új tetőt, a hőszigetelt födémet, a nyílászárók cseréjét, a víz-, a csatorna- és az elektromos hálózat teljes felújítását, gázkazán beszerelését, a radiátoros fűtési rendszer kiépítését, a festést és mázolást, valamint az udvar rendezését.

Vighné Vincze Erzsébet, a CSÁO-t is működtető Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetője arról beszélt, hogy mindig 5-10 család várakozik elhelyezésre, ezért nagy öröm mindenki számára, hogy elindult az építkezés és három új lakással bővülhet a CSÁO.

A Családok Átmeneti Otthona szolgáltatás 2002-ben indult Kispesten a Jahn Ferenc utcában. Az otthon feladata átmeneti jelleggel lakhatás biztosítása a lakhatási krízisbe került, kiskorú gyermeket nevelő, gyermeket váró családok vagy egyedülálló szülők számára. Három lakrész áll a családok rendelkezésére, ebből egy nagycsalád befogadására is alkalmas. Létesítése óta teljes kihasználtsággal működik. Kispest képviselő-testülete 2014-ben határozott a CSÁO férőhelybővítéséről és azzal együtt közösségi helyiség létesítéséről a Nagysándor József utca 44. alatti önkormányzati ingatlanon. Itt két épületben négy lakrész, egy közösségi helyiség, iroda és raktár kialakítására adott nyílt lehetőség. A felújítás első szakaszára 2015-ben került sor, most folytatódik a korszerűsítés.© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.