2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Csúsztatott Mihály napi búcsú a Templom téren

Kispest
2017. október 01. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

A hagyományoknak megfelelően gólyalábas közönséghangolóval kezdődött az idei Mihály napi búcsú, amelyet a kellemetlenre forduló időjárás miatt egy héttel később rendeztek a KMO munkatársai a kispesti Templom téren. Az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester köszöntötte a kispestieket.

Jó döntést hoztunk, amikor egy héttel későbbre tettük a programot, mert így már kezdéskor, a Kolompos együttes koncertjére és táncházára is sok-sok kisgyerek, család érkezett – tudtuk meg Gábor Ilonától, a KMO igazgatójától, aki rögtön hozzáfűzte, hogy a kellemes őszi időjárás egész napra kicsalogatta a Templom térre a kispestieket.

Délelőtt a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara, majd kispesti nemzetiségi önkormányzatok mutatkoztak be. A BAB Társulat óriás bábos előadása és a Majorka Színház produkciója is felkeltette a kilátogatók érdeklődését.

Az idei műsorvezető Maksa Zoltán, valamint Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák gondoskodtak a jó kedvről is.

Gergely Róbert zenés műsorával szerelmes pillanatokat varázsolt a színpadra, míg a Bihari táncegyüttes magyar táncháza hozott fergeteges ritmusokat a nap programjában. Sokan várták az esti tűzzsonglőröket is. Ebben az esztendőben a Magyar Vista Soscial Club koncertje zárta a napot.

A kiegészítő programok sem maradtak el: a Wekerlei Kultúrház munkatársai lovagi játékokkal színesítették a napot, de folyamatosan volt tulipántos népi játszótér, a Vigadó kertjében, kosaras fakörhinta a téren és asztali játékok, állatsimogató, népi kézművesség, kis vidámpark. Újdonságnak számított és nagy siker volt a BrinArt bringaláncos-fogaskerekes játéka.© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.