2020. június 07., vasárnap, Róbert

Látványos beruházások az Erkel iskolában

Kispest
2017. november 15. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

A mintegy 600 négyzetméteres iskolaudvar felújításával átmenetileg lezárultak az átépítések, a fejlesztések az Erkel iskolában. Az önkormányzat az elmúlt években új tornatermet építtetett az udvarra, korszerűsíttette az intézmény világítását és most fejeződött be az udvar teljes felújítása – mondta Gajda Péter polgármester, aki ez alkalommal találkozott az intézmény megbízott vezetőjével.

Annak ellenére, hogy az állam az iskolák fenntartását és működtetését is átvette, az önkormányzat nem mondott le arról a tervéről, hogy a kispesti gyerekek és pedagógusok érdekében támogassa az iskolákat korszerűsítését – hangsúlyozta a polgármester. Az Erkel iskolában most elkészült udvarfelújítás összköltsége 6 millió forint, amelyhez az önkormányzat 4,5 millió forinttal járult hozzá. Ez a felújítás is része annak az iskolafejlesztési programnak, amelyben az önkormányzat szabadon felhasználható 1-1 millió forinttal segíti az intézményeket. Az Erkel iskola esetében ezt az összeget toldották meg még több mint 3 millió forinttal. Az Erkel iskolában idén májusban 9,5 millió forintos támogatásból korszerű, energiatakarékos LED-es lámpatestek és fénycsövek kerültek a régi, elavult neonvilágítás helyére, míg 2013 és 2015 között saját önkormányzati költségvetésből, 300 millió forintért új tornaterem épült.

Kránitz Krisztián, a beruházást felügyelő Vaműsz igazgatója kérdésünkre elmondta, az intézmény udvarán 594 négyzetméternyi kis elemes beton (viacolor térburkolat) járófelületet tettek le az iskola vezetésének és szülői munkaközösségének egyetértésével. A burkolt felületek csapadékvíz-elvezetéséről immár 2 új víznyelő is gondoskodik.

A gyerekek már nagyon várják, hogy ismét birtokba vehessék az új udvart – mondta az intézmény megbízott vezetője, Berecz Mária, aki szerint összehasonlíthatatlanul rendezettebb, biztonságosabb lett a gyerekek környezete. Az esővíz sem folyik már be az alagsorba, és a sarat sem viszik már be a gyerekek az iskolába azóta. Az intézményvezető örömmel újságolta azt is, hogy a szülői munkaközösséggel hamarosan döntenek arról, hogy alapítványi pénzből egy kisebb játszóteret is kialakítanak az udvar Esze Tamás utcai sarkában.© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.