2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Támogatás élversenyző fiataloknak

Kispest
2017. november 17. péntek Írta: Csizmadia Viola

Tizennyolc év alatti kispesti amatőr élsportolók vehettek át önkormányzati pályázati támogatást a Városházán tartott ünnepségen. A pályázatokat elbíráló Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság idén 2,2 millió forintot osztott szét hetvenkilenc Kispesten élő élsportoló között.

A fiatal sportolókat köszöntő polgármester arról beszélt: régi hagyomány, hogy az önkormányzat támogatja és megünnepli a kiemelkedő eredményeket elért fiatal, amatőr élsportolókat. Példaképek ők, aki eredményeikkel felhívják a figyelmet a mozgás és a sport szeretetére, az egészséges életmód fontosságára. Gajda Péter elmondta, Kispest Önkormányzata évente több tízmillió forintot fordít sporttevékenységek támogatásra, valamint olyan sport- és közterületi fejlesztésekre, amelyek ugyanezt a célt szolgálják, és mozgásra, sportra ösztönzik a kispestieket. Ezek sorába tartozik az amatőr élsportolók díjazása is. Beszéde végén a polgármester megköszönte a sportvezetőknek és az ifjú sportolóknak, hogy partnerek a cél elérésében.

Az ünnepi műsorban Mészáros Gábor vezetésével és közreműködésével a kispesti B-Cool Dance Team Sportegyesület táncosai mutatkoztak be a közönségnek, majd a polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke együtt adták át a támogatásokat az ifjú sportolóknak.

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Az 2,2 millió forintnyi támogatási összeget differenciáltan osztotta el a bizottság. Kiemelten támogatta a 2016-ban vagy 2017 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán az 1-6. helyen végeztek. Közülük is kiemelt támogatást kaptak az olimpiai sportágban nemzetközi eredménnyel büszkélkedő versenyzők. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán dobogós helyezést elért sportolók is.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.