2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Rendhagyó órák az emberi jogokról

Kispest
2017. november 24. péntek Írta: Csizmadia Viola

A Kós iskolából ma a 7.b osztályosok jöttek el a Wekerlei Kultúrházba arra a tematikus órára, amelyet az Amnesty International Magyarország ember jogi szervezet munkatársai tartottak az emberi jogokról.

Minden héten egy alkalommal van lehetőség arra, hogy a a kerületi általános és középiskolák részt vegyenek az Amnesty International Magyarország érzékenyítő foglalkozásain – tudtuk meg Szabó Máriától, az intézmény igazgatójától. A rendhagyó órákra a kultúrház munkatársai továbbra is várják a jelentkezőket, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják (a Hungária iskolából többen is részt vettek már), a gyerekeket leköti és érdekli a foglalkozások témája. A 45 perces órák tematikusan, interaktív feladatokon, szerepjátékokon keresztül, a drámapedagógia eszközökkel, esetelemezésekkel, vetítéseket nézve tájékoztatnak az emberi jogokról.

A foglalkozásokat vezető Matkovics István mediátor, kommunikációs tréner, önkéntes szerint a közösen végrehajtott, indirekt módon a szociális készségekre ható játékos feladatokkal ismerkednek a gyerekek az empátia, az együttműködés, a tolerancia fogalmával. Az általános iskolás gyerekek rendkívül fogékonyak a téma iránt, és sokkal többet tudnak a hétköznapi élet dolgairól, jelenségeiről, jóval tájékozottabbak, mint azt gondolnánk – teszi hozzá.

A rendhagyó órán résztvevő Kós iskolások bizony alátámasztották a tréner szavait, hiszen ugyancsak aktívan vettek részt a foglalkozáson, bátran játszottak, mondtak véleményt, ismerték a témában használt fogalmakat, mint például előítélet, megkülönböztetés, uszítás, diszkrimináció.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.