2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Elfogadta a fővárosi forrásmegosztást a testület

Kispest
2018. január 30. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Többek között a kispesti általános iskolák felvételi körzethatárainak módosításáról, a fővárosi forrásmegosztás elfogadásáról és az idei igazgatási szünetekről szavaztak a képviselők 2018. első testületi ülésén.

Némi szóváltás után módosították a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletet a képviselők. E szerint a fejlesztéspolitikai tanácsnok, Dódity Gabriella feladata a továbbiakban bővül, azaz „Felkutatja a külső, elsősorban kormányzati és európai uniós forrásokat. Érdekképviseleti tevékenységet folytat a kormányzati szereplőknél a kispesti projektek állami támogatása érdekében". Az érintett módosító javaslatával kiegészült a szöveget, mely szerint „Ehhez a polgármester és Polgármesteri Hivatal minden segítséget megad”, a képviselőtestület elfogadta.

Az idei év igazgatási szüneteiről szóló rendelet szerint a kispesti Polgármesteri Hivatal 2018. évi munkarendjében a nyári igazgatási szünet 2018. július 16-tól augusztus 17-ig, a téli igazgatási szünet 2018. december 20-tól 2019. január 1-jéig tart.

Támogatja a képviselő-testület a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2018. évi megosztásáról szóló fővárosi rendelettervezet elfogadását. E szerint Kispest részesedése a forrásmegosztásból 4 milliárd 128 millió 898 forint (idegenforgalmi adó: 972 ezer forint +helyi iparűzési adó 4 milliárd 127 ezer 926 forint), amely összességében 156 millió 254 ezer forinttal több, mint 2017-ben.

Egyetértett a testület a kispesti általános iskolák felvételi körzethatárainak a Külső-Pesti Tankerületi Központ által javasolt módosításaival. A változást az Ady iskola fenntartóváltása indokolta, hiszen az intézmény tavaly a Budapest-Kispest Központi Református Egyházközösség fenntartásába került. Vinczek György alpolgármester a napirend kapcsán elmondta, hogy a tankerületnek meg kellett oldania a református iskola körzetének megosztását három iskola – Bolyai, Puskás, Gábor – között.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.