2020. június 07., vasárnap, Róbert

Újabb rekorddal ünnepelte 65. születésnapját Nick Árpi

Kispest
2018. február 01. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest szeretve tisztelt erős embere, az ötszörös Guinness-rekorder Nick Árpád, aki öt évvel korábbi rekordbeállítása után, 65. születésnapján újabb rekordot állított be: mellkasának erejével, hegyes kard segítségével egy 18,2 tonnás tűzoltóautót tolt el 1,5 méterre. A rekordbeállítás után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt.

Öt évvel ezelőtt hatvanévesen, második infarktusa után egy 20,8 tonnás kamiont „szkanderezett le” a Guinness-rekorder Nick Árpád, aki most, túl egy komoly gerincbetegségen és sok-sok lelki bajon, 65. születésnapját is a maga módján kívánta megünnepelni. A rekorder köszönetet mondott az kísérlet sikeréért a szurkolóknak, és megnyugtatta az érte aggódókat. Az életben a legfontosabb a pozitív gondolkodás, az visz előre akár a hétköznapokban, akár a sportban, akár a magánéletben – üzente a Bóbita óvodából és a Vass iskolából érkező gyerekeknek.

Gajda Péter polgármester arról a magán- és sportemberi nagyságról beszél, amely Nick Árpádban évtizedek óta lakozik, és akinek sok-sok rekordot köszönhetünk. Kispest-szerte szinte mindenki ismeri, szereti őt, büszkék vagyunk teljesítményére. Ő az, akire mindig, mindenki számíthat, nincs olyan kerületi rendezvény, legyen az gyereknap, sportnap, Mikulásünnepség, ahová, ha hívjuk, ne jönne el.

A rekordkísérletet úgynevezett „erőrekord” kategóriában hajtotta végre Nick Árpád. Ennek lényege, hogy csupán a kard hosszán keresztül átadott emberi erővel érik el a teljesítményt. A nem veszélytelen mutatvány következtében a 18,2 tonnás jármű 1,5 métert gurult.

A kísérlethez a kerületi tűzoltó-parancsnokság biztosította a létrás tűzoltóautót.

Az immár hatszoros Guinness-rekorder, Nick Árpád számos csúcsot állított fel pályafutása során. Közöttük is kiemelkedő teljesítménynek számított, amikor 1997-ben Balatonfüreden egy 234 tonnás katamaránt 11 méterre, 2002-ben egy Boeing 737-es, 60 tonnás repülőt, 2004-ben egy 309 tonnás komphajót, 2010-ben hintókon 100 embert húzott el foggal.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.