2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Hová kerülnek a kerékpártárolók a Shopmark elől?

Kispest
2018. március 06. kedd Írta: Csizmadia Viola

Hamarosan a Kispesti Pannónia Általános Iskola előtti közterületre, illetve a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola Nádasdy utca 98. szám alatti épületének udvarára kerül majd két részre szétbontva a csaknem húsz bringa tárolására alkalmas kerékpártároló az átépítés miatt a Shopmark elől – tudta meg lapunk Patek Gábortól, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől.

Mint azt korábban megírtuk a bevásárlóközpont főbejárata előtti terület (a biciklisávig) építési terület lesz hamarosan, ezért ezen a részen nem lesz biciklitároló az építkezés ideje alatt. A felújítás után új tárolókat építenek majd.

Mivel a Shopmark előtti kerékpártároló pályázati forrásból létesült, így annak megtartása a pályázati fenntartási időszakon belül kötelező – hangsúlyozza Patek Gábor. A Shopmark által még korábban benyújtott építési engedélyezési terveken szerepel egy teljesen új kerékpár tároló megépítése a régi helyén, amely sokkal korszerűbb és esztétikusabb látványt fog nyújtani, illetve a kerékpárosok számára és kényelmesebb használatot fog jelenteni – teszi hozzá az irodavezető.

Mint az irodavezető kérdésünkre elmondta: azt a szétbontásra került régi kerékpártárolót jelenleg az átépítést végző vállalkozó cég, az önkormányzat kérésére a munkaterületen belül tárolja, amíg azok végleges helyükre nem kerülhetnek. Az áthelyezés azért húzódik, mert a pályázatot felügyelő irányító hatósággal is szükséges volt a helyszín módosításának egyeztetése, továbbá a kijelölt helyszínek, általános iskolák, ma már a Külső-Pesti Klebelsberg Intézményfenntartóhoz tartoznak, így velük is egyeztetni kellett erről. A kerékpártárolók Shopmark támogatásával kerülnek át az új helyükre.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.