2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Vállalkozói találkozó a stratégiáról

Kispest
2018. március 23. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Negyedik alkalommal tartottak díjmentes vállalkozói és intézményi fórumot KMO-ban, amelyre meghívták a Kispesten és Dél-Pesten élő és tevékenykedő vállalkozókat, intézményekben dolgozókat. Az idei tapasztalatcsere központi témája a stratégia és a vállalkozói protokoll volt.

Az önkormányzattal közösen szervezett eseménynek helyet adó intézmény nevében Gábor Ilona igazgató arról beszélt, hogy Mi fán terem a stratégia címmel megszervezett konferencia nemcsak vállalkozóknak szól, hanem mindazoknak, akik szeretik előre megtervezni a munkafolyamatokat, háztartási kiadásaikat, fejlesztési lehetőségeiket. Egy helyi vállalkozásnak először mindig a helyi társadalomhoz kell pozicionálnia magát, majd csak azután készülhetnek el a közép és hosszú távú tervek. A találkozó lehetőséget nyújt kötetlen beszélgetésre, egymás tevékenységével való megismerésre, valamint az önkormányzat szakembereivel való eszmecserére.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője közgazdászként az fejtegette, hogy a társadalom tagjainak, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt hiányosak az ismeretei a társadalmi folyamatokról, így arról, hogy milyen fontos tagja, része a társadalomnak a vállalkozói réteg. Mintha nem lenne világos, hogy az ő általuk megtermelt adóbevételek adják a társadalom zavartalan működésének. Ha nem vállalkozásbarát a kormány, illetve csak a multinacionális cégek tevékenységét támogatja, akkor olyan óriási terheket ró (Magyarországon hatvanféle adót) a mikró-, a kis- és középvállalkozásokra, amely lehetetlenné teszik a fenntartható fejlődést, magát a vállalkozást.

A rendszerváltás óta arról szól a politika, hogy miként lehetne segíteni a kisvállalkozásoknak, de eddig igazi, élénkítő hatású megoldást nem sikerült találni.

Vinczek György alpolgármester, a találkozó házigazdája az önkormányzat néhány helyi vállalkozást segítő, élénkítő beruházást és tervet mutatott be jelenlévőknek. Vázlatosan ismertette az átépülő Bozsik stadiont, a hamarosan elkészülő Dél-Pesti Utánpótlás Centrumot, a KAC-pályán épülő kézilabdacsarnokot, illetve műfüves futballpályát, A volt KRESZ-park helyén megújuló parkot, a vizes játszótér második ütemét, a bővülő kerékpárhálózatot, illetve a megújuló wekerlei kispiacot. Ez alkalommal örömmel jelentette be, nem kizárt, hogy lesz mozi a KÖKI terminálban.

Madar Norbert üzletágvezető (GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft.), Stratégia nélkül nem megy címmel tartott előadást. A szakember beszélt a tudatos tervezés fontosságáról, a vállalkozásoknál elengedhetetlen helyes kérdésfelvetéstől, dilemmákról, a célok helyes kijelöléséről, a számokra alapozott, megfontolt döntéshozatalról.

Dr. Marczi Erika cégvezető (Diamonds International Corporation Magyarország Kft.) A vállalkozás kockázatáról, a kockázat vállalásának jogi, műszaki, makró és mikró gazdasági, humán, tőke viszonylatai és azok kezelésének lehetséges módjairól beszél.

Sokan várták, és nem csalódtak, Görög Ibolyát, protokoll szaktanácsadót (G-Protokoll Bt.), aki az üzleti protokollról, a megjelenés, a viselkedés, az öltözködés fontosságáról tartott fergeteges, sok-sok példával színesített előadást.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.