2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Katasztrófavédelmi verseny általános és középiskolásoknak

Kispest
2018. április 11. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

Az általános iskolás csapatok közül a „Mancs őrjárat” (Kós iskola), a középiskolások mezőnyében a „The Legends” Deák gimnázium) nyerte meg az idei katasztrófavédelmi versenyt a KAC-pályán.

 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által önkormányzati támogatással megrendezett kerületi verseny 7 általános iskolai felső tagozatos és 7 középiskolás csapatának tagjait és a kísérőpedagógusokat Tóth József ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és Vinczek György alpolgármester, a helyi védelmi bizottság önkormányzati delegáltja köszöntötte a Katona József utcai önkormányzati sporttelepen (KAC-pálya).

Vinczek György arról beszélt, a téli tűzeset a Nyugdíjasházban is rádöbbentette, mennyire fontos, hogy az ember felkészült legyen ilyen helyzetben, szakszerűen tudjon életet és értéket menteni szükség esetén. Ez a verseny jó alapot ad a felkészüléshez – mondta az alpolgármester, majd megköszönte a résztvevő iskoláknak, hogy részt vesznek a két évtizedes hagyományra visszatekintő versenyen.

Önkormányzati részről dr. Csatári Bálint közbiztonsági referens és Nagy Sándor, a KOSIE Bizottság külsős sportreferense segített a verseny lebonyolításában a katasztrófavédelem, a rendőrség és a polgárőrség munkatársainak. Az elméleti és gyakorlati állomásokon tűzoltási, katasztrófavédelmi, polgári védelmi, KRESZ, elsősegély-nyújtási, árvízvédelemi ismeretekből vizsgáztak a csapatok, be kellett mutatniuk vízből való mentést (horogdobás), nehéz körülmények között való haladást (mocsárjárás), valamint veszélyes helyen való mozgást (honvéd labirintus) is.

Az általános iskolások versenyében a Vass iskola „Nekünk mind 1” csapata végzett a harmadik helyen, megelőzve a Bolyai iskola „Bolyai boyai” elnevezésű csapatát. A tavalyi ezüstérmes „Mancs őrjárat” a Kósból idén megnyerte a viadalt. A középiskolás versenyben bronzérmes lett a Semmelweis „Medicopter” csapata, második helyezést értek el a Ganzból jött „Semmirekellők”. Ebben a kategóriában a Deák fiataljaiból álló „The Legends” győzött. A két győztes csapat a fővárosi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen képviselheti Kispestet. A díjakat Vinczek György alpolgármester, Tordai László alezredes, a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője adta át a versenyzőknek és a kísérő tanároknak.

Résztvevő általános iskolák: Kispesti Vass Lajos Általános Iskola (2 csapat), Kispesti Bolyai János Általános Iskola, Kispesti Ady Endre Általános Iskola, Kispesti Kós Károly Általános Iskola, Kispesti Pannónia Általános Iskola (2 csapat)

Résztvevő középiskolák: Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (3 csapat), Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskolája, Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma (2 csapat)

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.