2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Új térfigyelő kamerák Kispest-szerte

Kispest
2018. április 12. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Az önkormányzati ígéretnek megfelelően eddig 8 új térfigyelő kamera került az elmúlt hetekben a helyére. Az utolsó, még a tavalyi költségvetésben tervezett közbiztonsági eszköz a Shopmark átépítése után kerül majd végleges helyére.

Az önkormányzat 2006-ban alig tíz kamerával kezdte kiépíteni, azóta is saját forrásból, külső segítség nélkül fejleszti a kerület biztonságát is biztosító térfigyelő rendszerét – mondta Gajda Péter az újonnan telepített egyik kamera üzembe helyezése után a Nagykőrösi út – Határ út kereszteződősében. Ezeket a kamerákat még a tavalyi év költségvetéséből telepítette az önkormányzat, a fejlesztés idén is folytatódik.

Új kamerák kerültek: a Vak Bottyán utca 75/c, a KÖKI Terminál buszpályaudvarban lévő Fornetti üzlet környékére, a Nagykőrösi út – Határ út, a Petőfi utca – Zalaegerszeg utca,  az Árpád utca – Zalaegerszeg utca, az Ady Endre út – Hunyadi utca, az Ady Endre út – Kisfaludy utca, a Városház tér – Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, valamint a Jahn Ferenc utca – József Attila utca sarkára. A Shopmark átépítése után oda is kerül majd térfigyelő eszköz.

Kispesti Rendészeti Központ vezetője, Bali Péter kérdésünkre elmondta, jelenleg 68 kamarával figyelik a város utcáit, tereit, valamint négy rendszámfelismerő követi a forgalmat. Bali Péter arra is felhívta a kispestiek figyelmét, hogyha valakit valamilyen kár, atrocitás ér, vagy a kamerák által rögzített kép segítségével feljelentést kíván tenni, annak 8 nap áll a rendelkezésére, mert a jelenlegi szabályok szerint eddig őrzik a rögzített adatokat.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.