2020. június 07., vasárnap, Róbert

Májusi kispályás focitorna először

Kispest
2018. máj. 02. szerda Írta: Csizmadia Viola

Az első Május 1. Kupa kispályás focitornát rendezte meg 15 csapat részvételével a Kispesti Sportközpont a Játszi-Foci mozgalommal közösen a KAC- pályán.

Örülök, hogy a Katona József utcai önkormányzati sporttelep ad otthont a hagyományteremtő céllal megrendezett sporteseménynek, hiszen az önkormányzat Kispest-szerte rendszeresen próbál ingyenes sportolási és mozgási lehetőségeket biztosítani – fogalmazott köszöntőjében a rendezvény fővédnöke, Kispest polgármestere. Gajda Péter azt is elmondta, hogy az MLSZ-szel karöltve jelentős felújítás kezdődik a létesítményben, amely a korszerűsítés után továbbra is ingyenesen várja a sportolni-mozogni vágyó kispestieket.

Klinga lászló, egykori olimpiai bronzérmes birkózó, a Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola (KNSI) edzőtermének névadója úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy szívből és akaratból kell a sportot csinálni.

A sportot felügyelő kispesti alpolgármester lapunknak elmondta, remek alkalom az újabb sportesemény, külön öröm, hogy Budapesten kívülről is érkeztek résztvevők. A focitormával olyan folyamat kezdődött, amely fiatalokat célozza meg: minél többen jöjjenek mozogni ide a pályára – fogalmazott Kertész Csaba.

Az esemény ötletgazdájától, Nagy Sándortól, a KOSIE Bizottság külsős sportreferensétől megtudtuk, a hiánypótló rendezvény a tömegsport népszerűsítését célozza, de fontos az is, hogy ismeretségek, barátságok alakuljanak a fővárosi és vidéki fiatalok között.

Kovács István a szervező-rendező Kispesti Sportközpont sportszervezője elmondta : sok nevezés érkezett, és végül öt lánycsapat (Kelen SC – XI. ker, Hatvan Kék, Hatvan Sárga, Szolnok Fanatic, Gyulai Amazonok), hét fiúcsapat (Taksony, AC Villám Ady Kispest, Lajosmizse I., Lajosmizse II:, KNSI I., KNSI II., Rókus – Roma Kulturális és Sport IX. Közhasznú Egyesület) és három felnőtt alakulat (Vendéglátós Hairy Legs, KNSI Birkózók, KDFG - Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) lépett pályára a focitornán. A rendezvény fő támogatói Kispest Önkormányzata, a Skoda Mentes és Tsi., a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Budapest Honvéd FC voltak. A legjobbak Vinczek György alpolgármestertől vehették át a díjakat.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.