2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Jutalomnyaralás Horvátországban

Kispest
2018. június 05. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest Önkormányzata 2008 óta szervez a horvátországi üdülővárosokba jutalom táborokat. Ide azokat a kispesti gyerekeket hívják meg, akik kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, teljesítményükkel példát mutatnak a többieknek. Ebben az évben június 25. és július 2-a között a Pula melletti Krnica nevű városban utaznak 21-en –hangzott el a táborozást megelőző szülői értekezleten.

Az egyhetes nyaralásra minden évben az általános iskolák igazgatói javasolnak iskolájukból 2-2 tanulót tanulmányi eredményük alapján. A tanulók utazási költségeit, minimális szülői/iskolai befizetés mellett az önkormányzat állja.

A jutalomtábor egy 7 napos komplett programfolyamot kínál a gyerekeknek, ami nemcsak tengerparti nyaralás, hanem a környékbeli történelmi városokat is bemutatják a gyerekeknek – mondta az előzetes szülői tájékoztatón a tábort idén vezető Dessewffyné Szabó Erzsébet, a Gábor iskola igazgatója, aki ez alkalommal bemutatta kollégáit is, akik majd a gyerekekkel együtt utaznak: Rácz Annát, Tobak Tímeát, Gaál Dorottyát.

Az évek során nagyon jó kapcsolatot alakított ki az önkormányzat a La Grotta Utazási Irodával. Velük egyeztetve jelölték most is ki az úti célt, illetve a fakultatív kirándulások tervét. Minden alkalommal a gyerekekkel utazik még az Utazási Iroda képviselője, Budai György, aki egyben az idegenvezetői feladatokat is ellátja.

A busz a táborozás egész ideje alatt kint marad a gyerekekkel, és így lehetőség van buszos kirándulásokra, a környék bejárására. Általában a 7 napos kinn tartózkodás alatt 2-3 kirándulás is belefér a programba.

Az elmúlt 10 évben jártak kispesti gyerekcsoportok például Neumban (2009., 2017.) Porecben, (2010., 2011.), Pirovacban (2012., 2013.), Vodiceben (2008.), Karlobagban ( 2015.).

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.