2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Kispesti idős díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek

Kispest
2018. június 06. szerda Írta: Csizmadia Viola

Pedagógusnap alkalmából hat idős, korábban Kispesten dolgozó pedagógust köszöntöttek abból az alkalomból, hogy 50, 60, illetve 65 éve vehették át a felsőfokú diplomájukat. A köszöntésen az Erkel iskola diákjai kedveskedtek ajándékműsorral.

 

Gajda Péter polgármester köszöntőjében elmondta, hagyomány Kispesten, hogy pedagógusnap környékén az önkormányzat köszönetet mond azoknak a pedagógusoknak, akik tanították, nevelték a kispesti gyerekeket. Fontos, hogy megköszönjük ezt az áldozatos munkát – hangsúlyozta.

Vinczek György alpolgármester – utalva a zeneiskola hétfői hangversenyére, amelyen együtt muzsikált mester és tanítvány, Szatmári László alapító igazgató és Csonka Gábor hegedűművész – arról beszélt, mekkora öröm az, amikor egy pedagógus végig tudja követni egy tanítványa életútját. Azt is mondta, hogy a kispesti iskolák az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a jó külföldi tapasztalatokat hasznosítsák programjaikban.

A polgármester és az alpolgármester együtt köszöntötték a díszokleveles pedagógusokat.

Arany diplomás pedagógus (50 éve végzett):
- Jeckel Jánosné, aki diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, zene- és énektanárképző főtanszakon. A Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézményből ment nyugdíjba (Diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi át).
- Nagy Imréné, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológia-földrajz szakán szerezte diplomáját. A mai Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIX. Kerületi Tagintézményéből ment nyugdíjba (Diplomáját az egyetemtől veszi át).
- Kiss János, aki diplomáját a József Attila Tudományegyetem biológia szakán szerezte. A Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumból ment nyugdíjba (Diplomáját az egyetemtől veszi át). Kiss János idén veheti át gyémánt diplomáját is: oklevelét a Táncsics Mihály Gyakorló Tanítóképzőben szerezte1958-ban.

Gyémánt diplomás pedagógus (60 éve végzett):
- Szatmári László, aki diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte. A Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézményből ment nyugdíjba (Diplomáját már átvette az egyetemtől).

Vas diplomás pedagógus (65 éve végzett):
- Balázs Dénesné, aki diplomáját a Budapesti II. kerületi Állami Óvónőképzőben szerezte. A mai Kispesti Árnyas Óvodából ment nyugdíjba.
- Pataki Gyula, aki diplomáját a Budapesti IX. kerületi Állami Dolgozók Tanítóképzőjében szerezte. A mai Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolából ment nyugdíjba.

Kertész Csaba alpolgármesterek, Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója és Ikladiné dr. Petres Veronika, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetője, valamint több nevelési-oktatási intézmény vezetője is köszöntötte őket a Halásztanya étteremben tartott ünnepségen.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.