2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Módosító javaslat a Kossuth téri piacért

Kispest
2018. július 02. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője módosító javaslatot nyújtott be a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz, amelyben ismét kéri, hogy az országgyűlés támogassa a Kispesti Kossuth téri piac felújítását.

Nem először kér kormányzati segítséget a Kossuth téri piac felújításhoz a kispesti önkormányzat. 2016-ban, amikor év közben a kormány három és félmilliárd forinttal támogatta a főváros III. kerületében található Heltai Jenő téri piac fejlesztését, Gajda Péter levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, amelyben arra kérte a minisztert, terjessze a kormány elé Kispest Önkormányzatának 2 milliárd forintos, a kispesti Kossuth téri piac felújítását célzó támogatási kérelmét. A polgármester kérése támogatás nélkül maradt. Tavaly júniusban pedig Burány Sándor országgyűlési képviselőként tett egy ismételt kísérletet a piac felújításának támogatására. Ismét eredménytelenül.

Most, hogy megkezdődött a Wekerlei kispiac rendbetétele, Burány Sándor ismét módosító javaslatot nyújtott be a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz.

A képviselő indoklásában kiemelte: a kispesti Kossuth téri piac Dél-Pest egyik legjelentősebb piaca, ahová - köszönhetően jó közlekedési adottságainak - több ezren járnak rendszeresen vásárolni, még a környező kerületből is. Sajnálatos módon azonban a piac épületei és infrastrukturális hátterük elöregedett az elmúlt évtizedekben, javításuk, korszerűsítésük pedig a kerület egy éves költségvetésének mintegy húsz százalékát emésztené fel, amit önkormányzatunk nem tud önerőből kigazdálkodni. Minderre való tekintettel a kispesti polgárok méltányolható igénye és támogatandó törekvése, hogy a kerület egyik legfontosabb közösségi és kereskedelmi pontjának XXI. századi színvonalon történő megújítását az országgyűlés is támogassa.

A kispestiek érdekében is reméljük a Fidesz most támogatni fogja idén a kispesti piac felújítását, mert az nem járja, hogy ellenzéki, baloldali vezetésű önkormányzatok nem kapnak plusz kormányzati forrásokat közcélok megvalósítására, míg a kormányközeliek igen.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.