2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Javában táboroznak a Kispesti Kóficok

Kispest
2018. július 10. kedd Írta: Csizmadia Viola

Harmadik hetében jár a „Kispesti Kóficok” fantázianevű önkormányzati napközis tábor az Eötvös iskolában. A kilenc hetes táborozás ideje alatt naponta 80-100 kispesti iskolásnak biztosítanak szabadidős programot a nyáron.

Fontos az önkormányzatnak ez a nyári tábor, és nem csupán azért, mert kötelező feladatunk, hanem – és ez a lényegesebb –, mert többségében azoknak a kispesti gyerekeknek tudunk hasznos és kellemes nyári szünidős elfoglaltságot biztosítani, akiknek lehet, hogy nem lenne más nyári programjuk a táboron kívül – mondta Gajda Péter polgármester, aki alpolgármester társával, Vinczek Györggyel ellátogatott a táborba. A polgármester külön kiemelte, hogy a tábort szervező Wekerlei Kultúrház munkatársainak, a tábor szabadidő-szervezőjének és a táboroztató pedagógusoknak köszönhetően idén is sok érdekes program várja az iskolásokat.

Vinczek György alpolgármestertől megtudtuk, az önkormányzat mintegy 15 millió forinttal támogatta az idei tábor működését, amely tartalmazza a bérköltséget, az eszközök, rendezvények, kirándulások, programok és egyéb szolgáltatások (pl. uszodahasználat, KMO-s programok) költségét. A tábor minden programja ingyenes a gyerekek számára, a szülőknek csak az év közbeni iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek a tanév folyamán, most is térítésmentesen táborozhatnak.

Büki Katalin táborvezető, az Eötvös iskola pedagógusa elmondta, az életkori sajátosságokat figyelembe véve próbálnak minden napra kellemes és érdekes elfoglaltságot biztosítani a gyerekeknek, ezért a táborbeli elfoglaltságok (játék, sport, kézműveskedés) és a mindennapi uszodai programok mellett minden hétre terveznek autóbuszos kirándulást, valamint egyéb Kispesten, sőt Budapesten kívüli érdekes programokat.

Eddig voltak már báb- és mozielőadáson a KMO-ban, hajókáztak a Dunán, jártak Harasztӱ István szobrászművész műtermében, Geröly Tamás ütős „ritmusjáték” címmel interaktív zenei foglalkozást tartott és tart nekik kéthetente. Kirándultak már Székesfehérvárra a Bory-várba és Tordasra a western- élményfaluba, voltak az Országgyűlési Múzeumban, a Láthatatlan kiállításon a Millenáris Parkban, a Csokigyárban, az Andrássy Élményközpont Future Parkban, a Tűzoltó és a Rendőr Múzeumban. A héten készülnek kirándulni a Normafához, a dorogi Palatinus Tófürdőbe, valamint a Gellért-hegy megmászása is szerepel a programban. És a hátralévő még több mint hat hét alatt is sok kaland vár rájuk, igyekszünk minél színesebb programkínálatot nyújtani nekik – tudtuk meg Szabó Máriától, a Wekerlei Kultúrház igazgatójától.

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.