2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Dódity megint nem tett semmit a Kossuth téri piacért

Kispest
2018. július 25. szerda Írta: a Szerk.

 

Megint nem lobbizott a Kispesti Kossuth téri Piac felújításáért a kerület fejlesztéspolitikai tanácsnoka, a Fidesz önkormányzati képviselője, frakcióvezetője, a párt korábbi, és vélhetően elkövetkező polgármesterjelöltje, Dódity Gabriella. A kispestiek ismét nem kapnak kormányzati támogatást az országgyűlés 2019-es költségvetéséből a piac felújítására.

Nézzük a számokat: a támogatásról szóló képviselői javaslatra a jelenlévő országgyűlési képviselő közül 120 fideszes-kdmp-és és a német nemzetiségi képviselő nemmel, az ellenzéki képviselők (jobbik is) 50 igen szavazata mellett, elutasította. Ezzel a döntéssel még az esélyt is elvették a kispestiektől, hogy a közeljövőben megújulhasson kedvenc piacuk. De nem csak a kispestiekét, hiszen a Kossuth téri piac Dél-Pest egyik legjelentősebb piaca, ahová - köszönhetően jó közlekedési adottságainak - több ezren járnak rendszeresen vásárolni a környező kerületből is.

Dódity Gabriella tudja nagyon jól, hogy ez politikai fegyver a kezében, hiszen a jövő évi önkormányzati választások előtt biztosan sokat halljuk majd, hogy a baloldali városvezetés évek óta nem újítja fel a kispesti piacot. Dódity Gabriellának nem fontos a Kossuth téri piac, csak a szólamok szintjén. Neki fontosabb volt a Wekerlei kispiac, amelyért lobbizott is a fővárosnál, hiszen emlékszünk jól, hogy a 2016 májusában meghirdetett Tér_Köz pályázatra beadott kerületi önkormányzati város-rehabilitációs tervek támogatására Kispest négy pályázattal is indult, ezek közül a kormánypárti többségű fővárosi testület a wekerlei kispiac felújítását látta a kerület életében a legfontosabbnak. Nyilván nem véletlenül.

 

Nem először kér kormányzati segítséget a Kossuth téri piac felújításhoz a kispesti önkormányzat. 2016-ban, amikor év közben a kormány három és félmilliárd forinttal támogatta a főváros III. kerületében található Heltai Jenő téri piac fejlesztését, Gajda Péter levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, amelyben arra kérte a minisztert, terjessze a kormány elé Kispest Önkormányzatának 2 milliárd forintos, a kispesti Kossuth téri piac felújítását célzó támogatási kérelmét. A polgármester kérése támogatás nélkül maradt. Tavaly júniusban pedig Burány Sándor országgyűlési képviselőként tett egy ismételt kísérletet a piac felújításának támogatására. Ismét eredménytelenül. És most, ahogy megkezdődött a Wekerlei kispiac rendbetétele, Burány Sándor ismét módosító javaslatot nyújtott be a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz a Kossuth téri piac rendbehozataláért.

Olyan ez már, mint egy korabeli sorverseny, ahol zsákba bújva kellett a résztvevőnek segítség nélkül a célba érnie.

 

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.