2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Támogatás az egyházi ingatlanok felújítására

Kispest
2018. szeptember 26. szerda Írta: Csizmadia Viola

Idén összesen 6 millió forint önkormányzati támogatásra pályázhattak a kerületben működő egyházak épületeik, ingatlanjaik felújítására, fejlesztésére. Az erről szóló adományleveleket a Városházán tartott Kispesti Egyházi Fórumon adták át.

A Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság (KOSIE) az egyházi felújítások 2018. évi pénzügyi támogatását célzó támogatási keretet, a benyújtott pályázatok és az előterjesztésben foglaltak alapján ítélték oda az érintetteknek – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől a találkozón. A polgármester arról is beszélt, hogy régi hagyománya van annak Kispesten, hogy időnként olyan fórumot tartanak, ahol a város vezetése közösen beszéli meg a kerület aktuális dolgait a kerületben lévő egyházak képviselőivel.KOSIE bizottság döntése alapján a Budapest Kispest Központi Református Egyházközség 1 millió 43 ezer 546 forintot kapott a Templom tér 19. száma alatt lévő gyülekezeti ház főbejáratánál lévő járólapok, burkolatok cseréjére, illetve a bejárati ajtók fölé előtető felszerelésére.

A Kispesti Evangélikus Egyházközség 520 ezer 547 forintot fordíthat a Nagysándor József utcai parókia konyhájának felújításra és négy ablak cseréjére.

A Kispest - Rózsatéri Református Egyházközség felújításra 743 ezer 547 forintot kapott, amelyet a Jahn Ferenc utca 107. szám alatti parókia épületének alagsori mosdóinak, az udvari burkolatok felújításra és javítására fordítanak, de ebből végzik majd el a fafelületek megújító kezelését is.

A Budapest-Kispest Wekerletelep Református Egyházközség Hungária út 37. szám alatti gyülekezeti ház alagsorának átalakítására, felújítására fordíthat 1 millió 205 ezer 266 forintot.

A Kispesti Jézus Szíve Plébánia is tovább szépülhet abból az 1 millió 643 ezer 547 forintból, amelyet a kerítés felújításának folytatásra nyert a pályázaton.

A Kispest I. Baptista Gyülekezet 843 ezer 547 forintot kapott fűtésrendszerének korszerűsítésére.

Az adománylevelek átadása után dr. Ács Szilvia, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Iroda Koordinációs és Szervezési csoportjának csoportvezetője tartott rövid tájékoztatást az egyházközösségeket és gyülekezeteket is érintő kérdésről, a személyes adatok kezelésének szabályairól (GDPR), amit a jelenlévők érdeklődéssel hallgattak.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.