2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

A Kós sulié lett a születésnapi kupa is

Kispest
2018. november 10. szombat Írta: Csizmadia Viola

A hagyományos őszi kupán több mint 800 kispesti diák, 40 szülő és 15 pedagógus mérte össze úszni tudását az uszoda medencéjében az intézmény átadásának 30. évfordulója alkalmából rendezett úszóversenyen. Az iskolák versenyét, és ezzel az uszoda által 1988-ban alapított vándorserleget 2015 után ismét a Kós iskola nyerte a Pannónia és a Bolyai előtt.

Kispest egyik leglátogatottabb intézménye ma már a Kispesti Uszoda. Köszönhető ez az elmúlt évek fejlesztéseinek is, hiszen ma már napkollektor fűti a medencéket, új és korszerű a beléptetőrendszer, megnyíltak a kültéri medencék, megújultak a zuhanyzók, az öltözők és az uszodakert. De meg kell köszönni az uszoda valamennyi dolgozójának, szakemberének azt a színvonalas munkát, amelyet nap mint nap nyújtanak a tanfolyamokon és a mindennapokban – mondta Gajda Péter polgármester az őszi, születésnapi úszóverseny kezdetén. Pedig harminc évvel ezelőtt nem volt olyan egyértelmű, hogy uszoda épüljön Kispesten. Kevesen emlékeznek már arra, hogy a kispestiek úgynevezett településfejlesztési hozzájárulásából, közösségi összefogásból, 1988-ban épülhetett meg a régen várt intézmény. A fejlesztésnek azonban nincs még vége: keresik az uszodakert bővítésének további lehetőségét – tette hozzá.

Az intézmény vezetője, Tóth András, aki januárban kezdte második vezetői ciklusát a Kispesti Uszodában kérdésünkre elmondta: az idén nyáron már üzemelő kültéri medencék rengeteg látogatót vonzottak, így mind a bevételi-, mind pedig látogatottsági várakozásukat felülmúlták, túlteljesítették. Jól látszik, a kispestiek igénylik a kikapcsolódás ezen módját is.

Az egyéni és csapatversenyi díjakat Tóth András intézményvezetőtől, Dódity Gabriella és Fekete László önkormányzati képviselőktől, Burány Sándortól, országgyűlési képviselőtől, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterektől vehették át a versenyzők.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.