2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Minősített Közművelődési Intézmény lett a KMO

Kispest
2019. január 22. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján Hagyományok Házában. Idén 14 intézmény, köztük a Kispesti Munkásotthon művelődési Ház érdemelte ki a Minősített Közművelődési Intézmény címet, amelyet az ünnepségen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkár és Fülöp Péter, az államtitkári kabinet főtanácsadója adott át.

Az elismerő címről szóló dokumentumot az intézmény nevében Gábor Ilona, a KMO igazgatója vette át, akit az ünnepségre elkísértek a művelődési ház munkatársai, valamint az önkormányzattól Vinczek György alpolgármester.

A Minősített Közművelődési Intézmény cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. „A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza a kulturális intézmények működtetésének és a kulturális közszolgáltatások megszervezésének szakmai, és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere abból indul ki, hogy a közösségi művelődés minden részvevőjének joga van a közösségi művelődéshez, a minőségi szolgáltatásokhoz. Ez megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kövessék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.”

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.