2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Dódity már tanácsnoknak sem kell?

Kispest
2019. február 08. péntek Írta: a Szerk.Soha nem fordult még elő, hogy a kispesti képviselő-testület nemet mondjon a kerületi tanácsnokok munkájára. Az év első testületi ülésén az önkormányzati képviselők megelégelték a fideszes Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, Lazányi Ferenc humánpolitikai tanácsnok és Szathury Kolos, a közterületi ügyek tanácsnoka tétlenségét, a testületi döntésekkel, a polgármesterrel való értelmetlen szembemenetelést, „bozótharcot”, és nemet mondtak 2018. évi munkájukról készített beszámolókra.

A vitában sokan megszólaltak és szinte ugyanazt hiányolták, mint Vinczek György alpolgármester, aki ezt nagyon pontosan meg is fogalmazta. Vinczek szerint a tanácsnokok feladata, segíteni az önkormányzat és a polgármester munkáját. Ebben a munkában különösen fontos az együttműködésre való törekvés, amelyet – mint mondta – nem lát, elsősorban Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok beszámolójában, és sajnos tevékenységében sem. Nincs meg az a közös élmény, öröm, amely egy-egy feladat sikeres végrehajtásakor kellene hogy jellemezze a közös munkát. Dódity Gabriella olyan fényben mutatja saját tanácsnoki munkáját, mintha a Kispesten megvalósuló fejlesztések csak neki lennének köszönhetőek. Azt már mi tesszük hozzá, hogy Dódity Gabriella minden olyan médiafelületen, amely számára elérhető, ezt le is írja, íratja.
Ugyanezt hiányolta Varga Attila, a szociális bizottság vezetője, de már Lazányi Ferenc humánpolitikai tanácsnok munkájában. Véleménye szerint hiányzik az a plusz innováció, ötlet, ami még hatékonyabbá tenné a közös munkát.
A testület végül egyenként szavazott a tanácsnoki tájékoztatókról, és nemmel szavazott Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, Lazányi Ferenc humánpolitikai tanácsnok és Szathury Kolos, a közterületi ügyek tanácsnoka beszámolójára. De elfogadták Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok, Ferenczi István, a fenntartható fejlődés tanácsnoka és Somogyi Lászlóné Wekerle és Hagyományos Kispest ügyeiért felelős tanácsnok tájékoztatóját.
A testületi döntés végén Fekete László képviselő javaslatot tett a leszavazott tanácsnokok megbízásának visszavonására, de az ülést vezető Gajda Péter polgármester a testület szervezeti és működési szabályzatára, a testületi ülés elfogadott napirendjeire hivatkozva erre most nem adott lehetőséget.

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.