2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Testvérvárosi szakmai találkozó óvodapedagógusoknak

Kispest
2019. március 18. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest szerbiai testvérvárosából, Zomborból öt óvodapedagógus, valamint 2 szakember és a város segédpolgármestere érkezett a Kispesti Mese-Vár Óvodába arra a szakmai találkozóra, amelyet az óvoda kezdeményezésére szerveztek Kispest Önkormányzata és a Kispesti Szerb Önkormányzat támogatásával.

Kispesten ma már nemcsak az iskolák alakítanak ki kapcsolatot a testvérvárosi intézményekkel és ismerkednek a helyi kultúrával, hanem a kerületi óvodák is. Immár két óvodában (Szivárvány és Árnya) kezdődött el török kulturális program és most kezdődik egy másik, a Szerbiai Zombor és a Mese-Vár óvoda között. Az ötlet tavaly nyáron született, amikor a Mese-Vár óvoda vezetője Zomborban járt egy óvodában és ott született meg a gondolat, hogy a zombori óvodapedagógusok jöjjenek el Kispestre, egy szakmai találkozóra – mondta Vinczek György alpolgármester.

Pékné Varga Katalin óvodavezető köszöntőjében arról beszélt, hogy nem kis előkészítő munka előzte meg ezt a találkozót és nagyon bizakodóak, hogy ez nem csak egyszeri alkalom lesz.

A zombori delegáció tagjaként, Pribilla Attila Zombor, nemzetiségi, oktatási és kulturális ügyekért felelős segédpolgármester is nagy örömmel üdvözölte a kezdeményezést, és ezúttal meghívta Zomborba a Mese-Vár óvoda pedagógusait egy városlátogatásra is.

Kispest-Zombor testvérvárosi kapcsolata a legelső, 2002 óta élő együttműködés. A szerb önkormányzat és a kerületi önkormányzat évek óta sokat dolgozik azért, hogy ez az együttműködés még színesebb és eredményesebb legyen – ezt már Rusz Boriszláv, a Kispesti Szerb Önkormányzat elnöke mondta a találkozón, ahol röviden beszélt Zomborról és arról, hogy mit is jelentett a városnak a magyarországi kapcsolat annak idején az induláskor.

A szakmai találkozóra meghívták a kerületi óvodák vezetőit és óvodapedagógusait is.

A vendégeknek a Katica csoport tagjai adtak műsort magyar és szerb gyermek- és népdalokból, mondókákból.

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.