2020. június 07., vasárnap, Róbert

A Bolyai és a Ganz suli nyert a katasztrófavédelmi versenyen

Kispest
2019. április 03. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Az általános iskolás csapatok versenyében a „Farkasok” (Bolyai iskola), a középiskolások viadalában a „GÁSÓTLOZŰT” (Tűzoltóság – Ganz szakgimnázium) győzött a kerületi katasztrófavédelmi versenyen a KAC-pályán. A két győztes a fővárosi versenyen képviselheti majd Kispestet.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által szervezett és az önkormányzat által támogatott verseny 11 általános iskolai felső tagozatos és 6 középiskolás csapatának tagjait és a kísérőpedagógusokat Tóth József ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és Vinczek György alpolgármester, a helyi védelmi bizottság önkormányzati delegáltja köszöntötte a Katona József utcai önkormányzati sporttelepen rendezett mai versenyen. Jelen volt a megnyitón dr. Király Beatrix, a kerületi kormányhivatal vezetője és dr. Kosik Rita hatósági osztályvezető, dr. Bakos Gyula, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség új vezetője, , Plánk Róbert ezredes, Kispest rendőrkapitánya, Tordai László alezredes, a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője és Kertész Csaba alpolgármester.
Vinczek György köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, a verseny kiváló alkalmat ad arra, hogy a diákok veszélyhelyzetben is megőrizzék nyugalmukat, és ha szükség van rá, szakszerűen járjanak el.
Önkormányzati részről dr. Csatári Bálint közbiztonsági referens segített a verseny lebonyolításában a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársainak. Az elméleti és gyakorlati állomásokon katasztrófavédelmi, polgári védelmi, KRESZ, elsősegély-nyújtási, árvízvédelemi ismeretekből vizsgáztak a csapatok, be kellett mutatniuk vízből való mentést (horogdobás), nehéz körülmények között való haladást (mocsárjárás), valamint veszélyes helyen való mozgást (honvéd labirintus) is.
Az általános iskolások versenyében a Bolyai iskola „Tigrisek” csapata végzett a harmadik helyen, megelőzve a Kós iskola „Mancs őrjárat” elnevezésű csapatát. A viadalt az ugyancsak a Bolyaiból érkezett „Farkasok”nyerték meg. A középiskolás versenyben tarolt a Ganz szakgimnázium: bronzérmes lett a „Ligetesek” csapat, második helyezést ért el a „Libabőrös négyes”, győzött a „GÁSÓTLOZŰT” (Tűzoltóság). A két győztes a fővárosi versenyen képviselheti Kispestet. A díjakat Vinczek Györgytől, dr. Bakos Gyulától és Plánk Róberttől vehették át a versenyzők és a kísérő tanárok.
Résztvevők:
Általános iskolás csapatok: Kispesti Vass Lajos Általános Iskola (2), Kispesti Bolyai János Általános Iskola (2), Kispesti Pannónia Általános Iskola (2), Kispesti Eötvös József Általános Iskola (2), Reménység Katolikus Általános Iskola, Ady Endre Református Általános Iskola, Kispesti Kós Károly Általános Iskola.
Középiskolás csapatok: Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (4), Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskolája, Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.