2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

II. Kispesti Street Food Fesztivál és a föld napja

Kispest
2019. április 15. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Második alkalommal rendeztek Street Food Show-t a föld napjához kapcsolódóan a Templom téren. Bár a rendezvényt böjti időszakban tartották, sokan voltak kíváncsiak a programra. A szervezők, figyelemmel az egyházi ünnep közeledtére, a szórakoztató programok kezdési időpontját a helyi egyházi vezetővel is egyeztették.

Péntektől vasárnapig tizennégy mobil konyhából kínáltak minőségi ételeket-italokat és édességeket a vendégeknek. Az első két napon utcazenészek, vasárnap az operett- és filmslágerekkel szórakoztatták közönséget. A Street Food Show-k országos szervezőjétől megtudtuk, tavasszal és ősszel két nagy rendezvényt tartanak a Kincsem Parkban, ezek mellett még több mint 20 kisebb fesztivált tartanak az országban évente. Zundel Rudolf elmondta, rendezvényeik sikeresek, a friss alapanyagokból helyben készített minőségi street food-ételek nagyon népszerűek. Hozzátette, az utcai étkezés rengeteg hulladékkal jár együtt, ezért ezeknél a rendezvényeknél száműzték a műanyag csomagolóanyagot, és kiemelten figyelnek szelektív hulladékgyűjtésre. Különösen fontos szempont ez a Föld napjához kapcsoló kispesti fesztiválon – hangsúlyozta.

 

Vasárnap a Street Food Show-val párhuzamosan „kizöldült” a Templom tér: a sátrakban föld napi programok várták a kispesti családokat. Az Europalánta Egyesület két mesehőssel, Mimoval és Csipekkel csalogatta szelektív hulladékgyűjtési és komposztálási játékra a gyerekeket. Bemutatkozott a Jane Goodall Intézet is, a Rimario Alkotóműhelyben kézműveskedni lehetett. Az Első Kis-Pesti Kert komposztálós játékkal, az Árnyas Kert fűszerfelismerő teszttel, a Kispesti Kertbarát Klub növénybemutatóval várta a vendégeket. Az Átalakuló Wekerle „Nulla hulladék” mottóval játékos formában mutatta be a hulladékcsökkentés lehetőségeit, a Kiserdővédők a Határ úti erdősávról készítettek totót az érdeklődőknek. A Zöldövezet Társulás a fesztivál alatti hulladék szelektív gyűjtése és elszállítása mellett újrahasznosított anyagokból készített játékokkal „rendezett be” játszóteret. A mobil étkezdék az önkormányzat újrapoharában kínálták az italokat (a betétes poharakat vissza is lehetett váltani!). Az önkormányzat sátrában pedig a kispesti képviselő-testület tagjaival, többek között Rátkay Andreával és Vinczek Györggyel találkozhattak kispestiek.

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.