2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Arról nem beszél a képviselő asszony…

Kispest
2019. máj. 17. péntek Írta: a Szerk.

 

Olvassuk Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok bejegyzésében, hogy épül a Wekerlei kispiac, ez (is) az ő sikerük, hiszen a baloldali városvezetés be sem adta volna a pályázatot, azt csak az ő nyomásukra tették meg. Tanácsnokasszony azonban néhány dolgot mindig elfelejt e témában megemlíteni. Nézzük mindjárt az elsőt!


Arról nem beszél a képviselő asszony, hogy Kispest önkormányzata három, Kispest más városrészeiben élőket érintő fejlesztéssel pályázott a főváros Tér_Köz felhívására 2016-ban: vizes játszótér kialakítása a Berzsenyi utcában, többfunkciós KRESZ- és közösségi park (Eötvös utca), a kertvárosi Temesvár utcai közösségi ház többfunkciós felújítása és a wekerlei kispiac felújítása, amelyet valóban képviselő asszony unszolására tettek bele a pályázati csomagba. Fura mód a szavazásnál ezek közül a kormánypárti többségű fővárosi testület a wekerlei kispiac felújítását látta a kerület életében a legfontosabbnak.
És arról sem beszél a képviselő asszony, hogy azóta a vizes játszóteret önerős beruházásból (200 millió forint) mégis megvalósította kerület. Fővárosi támogatással (100 millió) és jelentős önerővel (53 millió) idén mégis meglesz a régi KRESZ-park felújítása is, de ez sem volt sima ügymenet, hiszen az eredeti előterjesztésben hogyhogy nem Kispest megint nem kapott volna támogatást, ám a közgyűlés, beemelve más Fideszhez közelebb álló kerületet is, megemelte 500 millió forinttal a támogatási összeget, és hogy ne legyen annyira feltűnő, juttattak a kispesti projektre is.
Azt is elfelejti mindig megemlíteni a képviselő asszony, hogy a kért 250 millió helyett „csupán” 110 millió forintot szavazott meg a főváros a kerületnek a piac átépítésére, amit a kerület újabb 100 millió forinttal told meg, hogy az új piac megfelelő legyen a helyiek kívánalmainak, kielégítsék az ott helyet kapó civil szervezet, a Wekerlei Társaskör és az árusok igényeit is.
Arról sem beszél a képviselő asszony a kispesti képviselő-testület 18 fős, ebből csupán 4 fideszes, tehát minden megszavazott javaslatát a sokat szapult baloldali önkormányzatnak kell elfogadnia és városvezetésnek kell megvalósíttatnia. Mert ő hiába „hoz” a pályázott 250 millió forint helyett 100 milliót, ha a képviselő-testület nem biztosítja hozzá a még szükséges helyi 100-150 milliót, fújhatja az ötletét, a piacát, a pályázaton nyert összegét! Arról már nem is beszélve, hogy a fővárosi közgyűlésnek nem ő, hanem Gajda Péter polgármester a tagja, neki magának, Dódity Gabriellának, a kispesti városházi dolgozók munkája, a képviselők rábólintása nélkül nem nagyon lehet beadott és megszavazott, pozitívan elbírált ötlete, pályázata.
Mint ahogy arról sem esik ám szó, hogy ez nem csak piac lesz, hanem közösségi hely, tér is, ahol nyilván elsősorban a wekerleiek élik majd civil életüket.
Arról sem beszél a képviselő asszony, hogy Kispesten majd hatvan ezren élnek, Wekerlén ebből tízezer, és az önkormányzatot gyakran éri az a vád, hogy arányaiban többször kedvez Wekerlének, aránytalanul sok mindent kapnak a wekerleiek Kispest már városrészeiben élőkhöz képest.

 

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.