2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Ganzos fiúké ismét a vándorkupa

Kispest
2019. június 03. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Bár a változékony időjárás visszavetette a a vállalkozói kedvet, mégis 9 helyszínen csaknem 900-an mozogtak legalább 15 percet az egészségükért a Kihívás napján Kispesten.

Gajda Péter polgármester Wekerlei Sport- és Szabadidőközpontban (Zoltán utca) járt, ahol Lángi Gábor intézményvezető, Kovács István sportszervező vezetésével, Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő szakmai felügyelete mellett a Budapestin Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Szakközépiskola fiú tanulói mérték össze erejüket. Ebben az esztendőben sem maradt el a súlyfelhúzás, a farönk nyomás, autókerék húzás és füles súlygolyó dobás. Az intézmény tanulói három éve aktívan részt vesznek az önkormányzat Kihívás napi rendezvényein, így a verseny után idén már örökre övék maradhatott az erre a napra alapított vándorkupa.

Gajda Péter az eredményhirdetés előtt kérdésünkre elmondta, az önkormányzatnak fontos, hogy minél több olyan lehetőséget teremtsen, ahol térítésmentesen tudnak a kispestiek sportolni. Ezért épül majd futókör az Eötvös utcában hamarosan felújításra kerülő KRESZ-parkban is, de néhány hete adták át a Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiáján azt az erdei futópályát is, amelyet néhány évvel ezelőtt ígértek meg a kertvárosban élőknek az utánpótlás akadémia tervezésekor.

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.