2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Esélyegyenlőség az edzőteremben

Kispest
2019. október 03. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A tömegsport és a versenysport támogatása fontos az önkormányzat számára, próbálunk támogatni minden olyan egyesületet is, amely kisebbségben, nehéz körülmények között élő gyerekeket karol fel, mint ez a szakosztály, ahol sok roma fiatal sportol – mondta Gajda Péter polgármester, aki lelátogatott az MTK ökölvívó-szakosztályának Eötvös utcai edzőtermébe.

Amikor 2015-ben az MTK elnökével közösen felavattuk az olimpiai bajnok ökölvívóról, Kispest Díszpolgáráról, Török Gyuláról elnevezett edzőtermet, az volt a célunk, hogy kedvezményesen biztosítsuk a szakosztály számára, ezért a 241 négyzetméter alapterületű ingatlant jelképes havi bérleti díj ellenében adtuk át a szakosztálynak öt évre. Hamarosan meg kell újítanunk a szerződést, és az a szándékunk, hogy a jövőben is kedvezményesen biztosítjuk az edzési lehetőséget a kispesti fiataloknak. A tömegsport és a versenysport támogatása fontos az önkormányzat számára, próbálunk támogatni minden olyan egyesületet is, amely kisebbségben, nehéz körülmények között élő gyerekeket karol fel, mint ez a szakosztály, ahol sok roma fiatal sportol. Büszkék vagyunk rá hogy számtalan kiváló eredményt elért ökölvívó indult innen, illetve készül itt máig – mondta Gajda Péter polgármester.

 

Rózsa Mihálytól, az MTK ökölvívó szakosztályának ügyintézőjétől megtudtuk, legtöbb versenyzőjük serdülő és junior korú, két felnőtt is van közöttük, egyikük a 2018-ban ifjúsági világbajnoki 5. helyezést elért Barbosu Tibor, aki korábban serdülőként és juniorként is Európa-bajnokságot nyert több magyar bajnoki cím mellett. Ma a hazai ökölvívás legnagyobb reménysége. De több korosztályos Európa-bajnok, magyar bajnok is készül a kispesti edzőteremben. Hangsúlyozta, hogy nagyon jó körülmények között tudnak edzeni, ezt a klub elnökének, Deutsch Tamásnak Gajda Péter polgármesternek és Kispest önkormányzatának köszönhetik.

 

Rózsa Mihály azt is elmondta, hogy nem csupán sport folyik az edzőteremben, hanem hátrányos helyzetű gyerekek integrációja is, amelyben jelentős eredményeket értek és érnek el. Példaként említette azt a fiatalembert, akire évekkel ezelőtt drogosként találtak rá, sportolni kezdett, leállt a kábítószerről, és ma orvosként dolgozik egy kórházban. Mint mondta, ez van akkora siker, mint egy világ- vagy olimpiai bajnoki cím megszerzése. Azt is megtudtuk, hogy a szakosztály vezetőedzője, Drexler Géza, akit a hazai szövetség hatszor választott az év legjobb edzőjének, a sportújságírók szavazatai alapján az év utánpótlás-nevelő edzője lett.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.