2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Bye-bye földút!

Kispest
2019. október 03. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

 

 

Szilárd burkolatot kapott Kispest utolsó földútja, a Vasút utca. A Budapesti Útépítési Program keretében állami támogatással megvalósult beruházás teljes költsége több mint 70 millió forint volt, amelyhez az önkormányzat 20 millió forinttal járult hozzá – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, az út jelképes átadóján.

 

Kispest utolsó földútja kapott mostanra szilárd burkolatot, és a 300 méteres aszfaltozott szakasz mellett kiépült a csapadékvíz-elvezetés, megújult a közvilágítás és akadálymentes csatlakozásokkal útcsatlakozásokkal a teljes járdaszakasz is. A projekt tervezését a közösségi költségvetésből finanszíroztuk – a környék lakóival egyeztetve készültek a tervek –, ezzel együtt több mint 20 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat beruházás a 70 millió forintot meghaladó összköltségvetéséhez, az utolsó kerületi földút felszámolásához – mondta Gajda Péter polgármester, aki Teknős Ferenc önkormányzati képviselővel jelképesen is átadta a Vasút utcát.

Patek Gábortól, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől megtudtuk, megközelítőleg 1500 négyzetméteren épült szilárd útburkolat a mai követelményeknek megfelelő útpályaszerkezetre. Szélesebb úttest kialakítására a közeli vasúti sín miatt nem volt lehetőség. A sínt acélkorlát választja el a változó szélességű úttesttől. A közcsatornára nem lehetett rácsatlakozni, ezért csapadékvíz elvezetését felszíni, nyitott vízszikkasztó árkokkal kellett megoldani.

Mint arról tavasszal már beszámoltunk, „még szerencse, hogy a pályázatban szereplő 223 méter hosszú Vasút utcára 2017-ben, a kerületi közösségi költségvetés keretében, a lakók javaslatára elkészültek a felújítási tervek, így kapóra jött ez a lehetőség, amelyet meglévő útengedélyes útépítésre írtak ki”.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.