2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Megújult a dzsúdóterem a Sportcentrumban

Kispest
2019. október 05. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

A KAC dzsúdószakosztályának felújított edzőtermébe látogatott el a napokban Kispest polgármestere, Gajda Péter, aki részt vett az edzésen is.

Kispest polgármestere az „edzés” után elmondta, hogy tavaly, a Sportcentrum korszerűsítése előtt az önkormányzat a KAC dzsúdószakosztályával közösen indult egy minisztériumi pályázaton, amely sikeres volt: az állami támogatással együtt több mint 10 millió forintot költöttek a külső szigetelés és a nyílászárók felújítására, illetve új tatami megvételére.

Gajda Péter hozzátette, hasonlóan a többi kispesti sportpályához, van még itt is tennivaló, ezért az önkormányzat tervezi, hogy a következő években is folytatja az edzőterem felújítását. Fontos a kerület számára a KAC, hiszen az 1994 óta újra működő szakosztály versenyzői kiváló eredményeket érnek el, ezért is támogatja az önkormányzat minden évben több millió forinttal az itt sportolókat – hangsúlyozta.

Olyan emberrel találkoztunk, akinek a sport hozzátartozik a mindennapjaihoz. Ennek megfelelően lelkesen, jó hozzáállással és intenzíven vett részt az edzésmunkában – mondta a polgármesterről Jobbágy István szakosztályvezető szakedzőtől, akitől megtudtuk, mintegy 50-en sportolnak a dzsúdószakosztályban, amely 1994 óta működik a Katona József utcai Tichy Lajos Sportcentrum (korábban KAC-pálya) területén. Nemzetközi versenyeken is induló diákok és serdülők, valamint felnőtt amatőrök járnak az edzésekre.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.