2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Puskás-emléksarok-avató a katolikus iskolában

Kispest
2019. november 13. szerda Írta: Csizmadia Viola

Híres régi diákjára, az Aranycsapat kapitányára, a Nemzet Sportolójára, Kispest díszpolgárára, Puskás Ferencre emlékezteti tanulóit az előtérben kialakított Puskás-emléksarok a Reménység Katolikus Általános Iskolában.

A Puskás emléksarok ünnepélyes átadója az intézmény kórusának műsorával kezdődött, amelyet Nagy Erika tanárnő vezényelt, majd az iskola tanulója, Sebestyén Bulcsú Zelk Zoltán Rímes üdvözlő táviratát mondta el az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelméről.

Ezt követően Dósa Tibor tanító arról mesélt, hogy Puskás Ferenc felső tagozatos diákként, 5–8. osztályos koráig tanult az intézményben. A tanító felelevenítette Surányi András 1982-ben készült filmjének, az Aranycsapatnak Kispestre vonatkozó részleteit is. A film egyik részlete arról szól, hogy mit jelent Puskás Öcsinek Kispest, esküvőjének helyszíne, a Kispesti Nagyboldogasszony főplébánia és az iskola az Ady Endre úton, ahová „be-bejárogatott”.

Kaszás Kálmán, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) elnökségi tagja elmondta, Koncsik Tibor, a KLTE elnöke fejéből pattant ki a gondolat, legyen Puskás emléksarok a régi alma mater aulájában, az intézmény vezetése ezt az ötletet örömmel fogadta. Puskás megérdemli, hogy méltó módon őrizzék emlékét, hiszen „futballistaként és emberként is tízes” – idézte Puskás spanyol csapattársa, Alfredo Di Stéfano véleményét a magyar labdarúgóról, aki a mérkőzéseken a 10. számú mezt hordta. Géczy Árpád igazgató az emléksarok átadásakor kiemelte, Puskás, a nemzet büszkesége, soha nem felejtette el hazáját, elment ugyan, de ide tért vissza, mert haza csak egy van!

Az ünnepélyes alkalom jó apropót adott arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség felújítási programjában, a Kispest Női Kézilabda Klubbal közösen pályázó intézményben megépült tornatermet Gyetván Gábor, a Kispesti Nagyboldogasszony főplébánia kanonok-plébánosa felszentelje.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.