2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Újabb facsemeték Kispesten

Kispest
2019. november 13. szerda Írta: Csizmadia Viola

Tovább zöldült a kerület: a „10 Millió Fa” országos civil szerveződés helyi csoportja 22 facsemetét ültetett el Kispesten, az Üllői úti könyvtár előtti fűsávban, a József Attila utcai játszótér környékén és a Zrínyi utcának a József Attila utca és az Ady Endre út közötti szakaszán, az Élet Napján, november 9-én.

 

Ajtay Szilárdtól, a faültetés egyik kispesti szervezőjétől (a másik Kertész Ildikó volt) megtudtuk, ez az első országos akciója a Bojár Iván András művészettörténész által július elején indított 10 Millió Fa mozgalomnak, amely hosszú távon 10 millió fa elültetését tűzte ki célul Magyarországon (Kispestre 60 ezer fa jut). A szervező elmondta, csaknem 120 településen van jelen a közösség, amely mintegy 60 ezer tagot számlál.

A kispesti csoport mintegy 250 ezer forintot gyűjtött össze, ebből vásárolták meg a fákat és szállították az ültetési helyszínekre.

A Zöldprogram Iroda és a Közpark Kft. szakmai tanácsokkal, komposztfölddel és szerszámokkal támogatta az akciót, az Átalakuló Wekerle közösség, az 1. sz. Rákóczi Lakásfenntartó Szövetkezet, valamint a Richter Gedeon Nyrt. 1. sz. óvodájának szülői munkaközössége is segített a helyi szervezetnek a „még zöldebb, még oxigéndúsabb” kerület és Magyarország, az élhetőbb jövő megteremtése érdekében. A csoport az ültetések után sem hagyja magára a facsemetéket, folyamatosan öntözik, gondozzák azokat.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.