2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Lakoma online, azaz ebédbefizetés interneten is

Kispest
2020. január 30. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Ma már nem kell a szülőknek borítékban a gyerekekkel beküldeni, vagy személyesen az intézményekben megjelenni, hogy befizessék a gyerekek menzáját. Kényelmesen egy gombnyomással akár otthonról, a munkahelyről is megtehetik - tudtuk meg Dr. Bernát Péterné Rácz Fatimától, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) Közétkeztetési csoportjának vezetőjétől, aki a leendő első osztályos szülőket is tájékoztatta a közétkeztetésről napokban.

Mint azt közétkeztetési csoportvezető elmondta, három lehetőség van az ebédbefizetésre: a Kispest alkalmazással, az interneten (bankkártyával vagy utalással), illetve készpénzes befizetésre is van lehetőség az iskolában. A szülők alsós gyerekek esetében jelenleg 417 forintot, míg felsős gyerek esetében 677 forintot fizetnek naponta.

Tájékoztatása szerint internetes befizetéskor az önkormányzat honlapján kattintsanak az „intézményi befizetés” ablakra, amely a GESZ honlapjára vezet, ahol csak követni kell az utasításokat, és könnyedén megoldható a befizetés.

 

Készpénzes befizetésre minden hónap 15. és 20. között kedden és szerdán 7 óra és 10 óra, valamint 14 óra és 17 óra között van lehetőség az iskolában. A pótbefizetés napja, mindig a következő hét hétfője, amikor 7 óra és 10 óra, valamint 14 óra és 17 óra között lehet befizetni.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% }

A szülők különböző kedvezményeket is igénybe vehetnek a gyerekek után. Száz százalékos kedvezmény azoknak jár, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezménybe részesülnek, illetve ahol a gyerekek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság.

Ötven százalékos kedvezmény a tartósan beteg, vagy a sajátos nevelési igényű gyerekek után vehető igénybe. Ezen kívül a nagycsaládosok (három vagy több gyerek) is kedvezményt kapnak.

Lehetőség van az ebéd lemondására (másnaptól) is akár a kispesti alkalmazáson keresztül okostelefonon, interneten az intézményi befizetésnél, illetve az iskolában telefonon 7.30 óra és 9 óra között.

Az óvodák és iskolák aktuális étlapjai a kispest.hu/kispest/kozetkeztetes és a gesz.kispest.hu/hetietlap oldalon olvashatóak – foglalja össze a csoportvezető.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.