2021. július 30., péntek, Judit és Xénia

Szabadidőpark épült a wekerlei sporttelepen

Kispest
2020. október 30. péntek Írta: Csizmadia Viola

 A Zoltán utcai Wekerlei Sport- és Szabadidőközpont mostani fejlesztése júliusban kezdődött. Az 50 milliós beruházással újabb, ingyenesen használható közösségi teret alakított ki az önkormányzat.

Már egy korábbi polgármesteri programban ígértük a wekerleieknek és a környéken lakóknak, hogy a 3000 négyzetméteres területet átalakítjuk, felújítjuk, és egy ingyenesen használható közösségi teret alakítunk ki a Wekerlei Társaskörrel (WTE) közösen – mondta el Gajda Péter polgármester, aki beszélt arról is, hogy Somogyi Lászlóné képviselő sokat dolgozott azon, hogy a környéken élők véleményét is figyelembe tudják venni az elképzelésekben. Így alakult ki az új közösségi szabadidőpark terve, amelynek megvalósítására közel 50 millió forintot fordítottunk, és amit minden kispesti ingyen használhat majd. Most fognak egyeztetni a WTE-vel arról, milyen programokat tudnak idehozni, ki és hogyan üzemeltetni majd a területet.

Kertész Csaba sportért felelős alpolgármestertől megtudtuk, a 3000 négyzetméteren 21 férőhelyes parkolót, két gumiburkolatú tollaslabdapályát és pihenőteret alakítottak ki padokkal, valamint sakk- és pingpongasztalokat, kültéri felnőtt sporteszközöket helyeztek el. Megtörtént a füvesítés és a növénytelepítés is, novemberben kerül sor a konténeres fák ültetésére. Egy újabb olyan helyet tudtunk kialakítani a kispestiek és a wekerleiek számára, ahol jól érezhetik magukat.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.