2021. július 30., péntek, Judit és Xénia

Szakmák próbaútján!

Kispest
2021. február 07. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Megálmodtuk, megírtuk, és a Tesco „Ön választ, mi segítünk” című pályázatán nyertünk! Kispesti középiskolás gyerekeket (10-15 főt) vontunk be a pályázatba. A tartalmi rész márciusban folytatódik – tudtuk meg Deákné Császár Gabriellától, a Kispesti Jóléti Egyesület projektvezetőjétől.

 

A projekt vezetői olyan gyerekeket válogattak be a programba, akik tanácstalanok, hogy milyen irányba tanuljanak tovább, vagy nem volt senki, akitől valós információt kérhettek szakmákkal kapcsolatban, kevés volt az önbizalmuk, bizonytalanok voltak önmagukban, sokat rágódtak azon, hogyan fognak beilleszkedni a leendő munkatársaik közé.

Nekik ajánlották a programot elsősorban, mert a szervezők azt ajánlották, hogy a gyerekek által választott két szakmát/munkát próbálhatnak ki kispesti munkahelyen, vállalkozásnál. (Mindkét helyen 1-1 napot tölthetnek el.).

- „Testközelből” tapasztalhatják meg a szakmák előnyeit, hátrányait.

- Kérdezhetnek majd az őket fogadó szakemberek karrierjével, munkájával kapcsolatban.

- A rájuk bízott feladatok után visszajelzést kapnak majd mentoraiktól.

A program második felében részt vehetnek majd egy workshopon, ahol lelki egészségfejlesztő, pálya-, stílustanácsadó, valamint fiatalokat felvételiztető szakemberek, trénerek tartanak érdekes előadásokat, interaktív tréninget azért, hogy felkészülten, biztosabb önismerettel, információkkal felvértezve választhassanak szakmát/hivatást, magabiztosan. A programról bővebben Deákné Császár Gabriella vagy Mester Gyöngyi ad felvilágosítást a 06-70-362-57-81-es vagy a 347-00-40-es telefonszámon.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% }

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.