2022. január 19., szerda, Sára és Márió

Születésnap az Árnyas Kertben

Kispest
2021. szeptember 26. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Hatéves lett Kispest negyedik közösségi kertje, amelyet kerti partival ünnepeltek meg. Gajda Péter polgármester, valamint Rátkay Andrea képviselő is részt vett a családias ünnepségen.

Kispest polgármestere arról beszélt, hogy már az előző kertek tapasztalatai alapján tudni lehetett, hogy itt is egy összetartó közösség alakul majd ki. Így történt ez a kezdeti nehézségek ellenére is. Látszik a kerten is, hogy mekkora örömöt, boldogságot okoz kertészeinek – fogalmazott Gajda Péter, aki azt ígérte a kertészeknek, hogy az önkormányzat tőle telhetően támogatja a munkát a jövőben is.

Orr Istvánné Marika kertvezető elmondta, hogy 29 családból áll a közösség, barátságok alakultak ki, odafigyelnek egymásra az emberek, segítenek egymásnak. Hozzátette, az évek alatt már nagy tapasztalatra tettek szert a kertművelésben.

A kispesti kertmozgalom 2011-ben kezdődött az önkormányzat és a Városi Kertek Egyesület összefogásával. 2012-ben megnyílt Magyarország első önkormányzati támogatással létrejött közösségi kertje, az Első Kis-Pesti Kert az Irányi utca és a Bem József utca sarkán. A másodikat Aranykatica Kert néven 2013-ban a Dobó Katica és Arany János utca mentén, az újonnan épült Forrásház mellett alakították ki. A Zengő Kert elnevezésű harmadikat – a Zengő utca és a Kasza utca sarkán – 2014-ben adták át. A negyedik Árnyas Kertet az Eötvös és a Kosárfonó utca közötti KRESZ-parknál 2015-ben vették birtokba a kertészek.

 

© 2008-2022 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.