2024. máj. 19., vasárnap, Ivó és Milán

Kőbánya-Kispest: bizonytalan ideig még közlekedik a metró

Budapest
2011. június 16. csütörtök Írta: Nagy István

Az eredeti tervek szerint mától lezárták volna a forgalom elől a kőbánya-kispesti közlekedési csomópontot. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tegnap esti közleménye szerint azonban bizonytalan ideig továbbra is a KÖKI-ig jár a hármas metró és itt állnak meg a BKV buszai is. A változás oka, hogy a bevásárlóközpont építtetőjének az előírt határidőig nem sikerült biztosítania a metrópótláshoz szükséges forgalomtechnikai feltételeket.

 

Amit arról korábban mi is beszámoltunk, a KÖKI-Terminál építése miatt június 16-tól egészen augusztus 19-ig lezárták volna a metró kőbánya-kispesti végállomását, azonban most a meghirdetett vágányzár kezdetét bizonytalan ideig elhalasztotta a Budapesti Közlekedési Központ. A halasztás oka, hogy a bevásárlóközpontot építő cég nem végezte el a vágányzárhoz szükséges biztonsági forgalomtechnikai módosításokat, így a mulasztások miatt BKK nem indítja el a metrópótló buszjáratokat. Háttér információk szerint a metró- és a buszvezetőknek felkínált pihenőhely színvonala nem volt megfelelő. Egyes források szerint a metrósok számára kialakított helyiségben húgyszag terjeng.

A korábban beharangozott fogalmi változások bevezetését tehát elnapolták, ezért előre nem látható ideig minden marad a régiben. A metró a teljes útvonalon jár, a buszok a megszokott helyen állnak meg.

(Magazinlapok/MTI)

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.